Как да постъпя, за да живея едновременно в духовно, емоционално и финансово изоблилие?
Когато говорите за духовно изобилие, сигурно искате да кажете: „Как да бъда духовен човек, живеейки в емоционално и финансово изобилие?” Това е възможно, като приемете факта, че имате право на това. Тъй като ние сме БОГ, изразявайки се като човешки същества, ние всички имаме право на пълно щастие във всички области. БОГ, който е чистата любов, иска за всички нас само живот, изпълнен с любов, радост, здраве, изобилие и хармония. Когато преживяваме друго нещо, то е, защото сме забравили БОГА.
Освен истината, че БОГ е любов, съществува и друго причинно-следствен закон, който управлява живота на тази планета и според който ние жънем това, което сме посели. Всъщност като хора всички ние имаме свободна воля, сиреч властта да избираме. Тази власт, която ни е дадена като подарък, за жалост е била лошо използвана от хората. Повечето хора избират да не вярват, че „БОГ е любов” или че заслужават изобилие. Ето защо те жънат нещо различно от това, което желаят. Те жънат в това, което вярват, а не това, което желаят.
Единствено когато дълбоко в себе си сте убедени, че имате право на всички богатства на тази земя, те ще дойдат в живота ви. Използвайки тези богатства, за да се доближите до БОГА ще развиете вашето духовно измерение и в същото време ще сте щастливи финансово.
Какво мислите за помощта за страните от третия свят, както и за различните благотворителни организации, които непрестанно искат помощта ни? Наистина ли им помагаме, като им даваме пари и други помощи?
Вярно е, че никога не е имало такова искане на помощти, както сега. Въпреки цялата помощ, която богатите страни са оказвали в продължение на много години, разликата между богатите и бедните непрестанно се увеличава. Ето защо ни търсят толкова много.
Една гледна точка е, тази ситуация ни учи да даваме без очаквания. Когато правим дарение на тези организации, ние не можем да знаем какво точно те правят с тези пари. И това наистина не е важно. Важното е да помним, че жънем според мотивацията ни. Нещо повече, казват, че дар, направен анонимно, ни се връща стократно. Така че като даваме по този начин, ние помагаме много повече на себе си, отколкото на другите, тогава защо да не даваме? Също така, истинският дар е този, който изисква от нас усилие да бъде направен. Не е просто да дадеш това, което ти е в повече.
Да даваш без очаквания е част от енергията на ерата на Водолея, но това е и един от законите на изобилието: „Дайте и ще получите!”
Защо 50 % от хората, живеещи на Земята, са избрали да живеят в бедност? Дали защото трябва да разберат определено послание съгласно избора, който са направили преди да се родят?
Според статистиката, дори повече от 50% от населението на Земята живее в бедност. Въпреки това тази статистика е направена според нашия западен вариант за богатство и бедност. Това, което се смята за бедно тук, е богатство за хората от Африка или Южна Америка.
Мнозина са избрали план на живот с малко пари или материални блага. Ако те искрено приемат този план на живот в хармония, те могат да бъдат много щастливи; те няма непременно да изпитват нужда да живеят с толкова малко в остатъка от дните си. Щом веднъж усвоят житейският си урок, те могат да преминат към друго. Обаче винаги съществува опасността тези хора да се оставят да им повлияе околния святи да не приемат този начин на живот. Изглежда е по-трудно да бъдеш щастлив в такива условия.
Огромното мнозинство от бедните хора са такива, защото са забравили БОГА, т.е. себе си. Те не признават голямата си власт да творят живота си. Оставят страховете си да ръководят живота им. Припомнете си: да си беден, означава да вярваш в липсата, а не да притежаваш малко материални блага. Тяхната липса на пари е символ на липсата на съзидание в живота им.
Защо някои хора, израснали в бедност, стават много богати? Защото са преминали към действие и са сътворили нещо с живота си! Възползвайте се от всички моменти не за мързел, а в това да правите нещо. Предимно полезно за околните, за вас и т.н.
Когато в рецептата има кисело или прясно мляко, за предпочитане е жълтъците да се разбиват със захар отделно към тях, при непрекъснато биене, да се прибавя олиото. И тук след поемането му веднага да се спира миксерът. Прибавят се две -три лъжици брашно и си включва миксерът, като се прибавя по малко млякото със содите. По този начин сместа става еднородна и не се пресича, а гъстота се доближава до плътността на белтъците, което е важно условие за качеството на десерта.
И те се поставят в пластмасова купа с обло дъно. За да се разбият по лесно и да станат по-пухкави, може да се прибява по един белтък. Към тях се поставя захарта (която може да бъде пудра или кристална) и започва избиването, което продължава докато се увеличи обема от 3 до 4 пъти. Готовността на избитите жълтъци се изпробва, като се вдигне разбивачката – падащата смес трябва да се задържа по повърхността за кратко време.
Когато се разбиват и белтъци, разбиват се първо жълтъците, а след това белтъците. Не трябва в никакъв случай да се поставят разбитите белтъци да изчакват разбиването на жълтъците. Разбитите белтъци трябва незабавно да се използват, защото при престояването те спадат и се озърняват вследствие на излитането на въздуха.
Преди да прочетете тази статия, обърнете внимание на постинга „Избиване на белтъци за ястия”.
Разликата е тази, че не се прибавя сол, а се започва прибавяне на малко от предвиденото количество кристална захар, като биенето продължава, докато по разбивачните телове се образуват шипчета, които не се изкривяват. Белтъците увеличават обема си от 5 до 6 пъти. Веднага се използват.
Белтъците се разбиват в последния момент, за да не спаднат. Не трябва да се прекалява, с продължителността на избиването, защото масата силно спада, става течна и влошава качеството на десерта.
Яйцата се измиват със сапун, изплават се с вода и се изсушават. Съдът, в който ще се поставят, трябва да бъде чист и сух. Внимателно се отделят жълтъците от белтъците. Не трябва да попадат частици от жълтъците в белтъците, защото и минималното количество пречи за правилно избиване. Белтъците се поставят в съд с обло дъно и започват да се избиват с миксер. Щом се получи пухкав бял сняг, който се задържапо стените на съда, се прибавя щипка сол и биенето продължава още малко. Спира се миксерът и белтъците веднага се използват.
Всяко яйце се счупва поотделно и внимателно в контролната чиния, след което се изсипва към яйцата. По този начин се проверява преснотата на яйцата.