Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bulgarialove
Категория: Други
Прочетен: 313079
Постинги: 209
Коментари: 78
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 08:16 - Избиване на белтъци за ястия
Автор: bulgarialove Категория: Рецепти   
Прочетен: 1406 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Яйцата се измиват със сапун, изплават се с вода и се изсушават. Съдът, в който ще се поставят, трябва да бъде чист и сух. Внимателно се отделят жълтъците от белтъците. Не трябва да попадат частици от жълтъците в белтъците, защото и минималното количество пречи за правилно избиване. Белтъците се поставят в съд с обло дъно и започват да се избиват с миксер. Щом се получи пухкав бял сняг, който се задържапо стените на съда, се прибавя щипка сол и биенето продължава още малко. Спира се миксерът и белтъците веднага се използват.

Всяко яйце се счупва поотделно и внимателно в контролната чиния, след което се изсипва към яйцата. По този начин се проверява преснотата на яйцата.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031