За този блог
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 08:16 -
Избиване на белтъци за ястия
Яйцата се измиват със сапун, изплават се с вода и се изсушават. Съдът, в който ще се поставят, трябва да бъде чист и сух. Внимателно се отделят жълтъците от белтъците. Не трябва да попадат частици от жълтъците в белтъците, защото и минималното количество пречи за правилно избиване. Белтъците се поставят в съд с обло дъно и започват да се избиват с миксер. Щом се получи пухкав бял сняг, който се задържапо стените на съда, се прибавя щипка сол и биенето продължава още малко. Спира се миксерът и белтъците веднага се използват.
Всяко яйце се счупва поотделно и внимателно в контролната чиния, след което се изсипва към яйцата. По този начин се проверява преснотата на яйцата.
Няма коментари