Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bulgarialove
Категория: Други
Прочетен: 313900
Постинги: 209
Коментари: 78
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 09:04 - Прибавяне на олио към пандишпаново тесто
Автор: bulgarialove Категория: Рецепти   
Прочетен: 3114 Коментари: 0 Гласове:
0



В такъв случай се избиват цели яйца и тънка струя се прибавя олиото, като миксерът работи на средни обороти до момента на поемането му, след което веднага се спира. Ако се забави спирането, яйчната маса спада. Веднага започва прибавянето на брашното чрез сито, като разбъркването става с лъжица.
Когато в рецептата има кисело или прясно мляко, за предпочитане е жълтъците да се разбиват със захар отделно към тях, при непрекъснато биене, да се прибавя олиото. И тук след поемането му веднага да се спира миксерът.  Прибавят се две -три лъжици брашно и си включва миксерът, като се прибавя по малко млякото със содите. По този начин сместа става еднородна и не се пресича, а гъстота се доближава до плътността на белтъците, което е важно условие за качеството на десерта.image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930