За този блог
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 08:24 -
Избиване на белтъци за десерти
Автор: bulgarialove
Категория: Рецепти
Прочетен: 1830 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 03.01.2012 08:34
Прочетен: 1830 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 03.01.2012 08:34
Преди да прочетете тази статия, обърнете внимание на постинга „Избиване на белтъци за ястия”.
Разликата е тази, че не се прибавя сол, а се започва прибавяне на малко от предвиденото количество кристална захар, като биенето продължава, докато по разбивачните телове се образуват шипчета, които не се изкривяват. Белтъците увеличават обема си от 5 до 6 пъти. Веднага се използват.
Белтъците се разбиват в последния момент, за да не спаднат. Не трябва да се прекалява, с продължителността на избиването, защото масата силно спада, става течна и влошава качеството на десерта.
Няма коментари