Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bulgarialove
Категория: Други
Прочетен: 313474
Постинги: 209
Коментари: 78
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 15:25 - Как да постъпя?
Автор: bulgarialove Категория: Други   
Прочетен: 2355 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.01.2012 12:14


(продължение от "Парите и изобилието") част 2............................
 

Как да постъпя, за да живея едновременно в духовно, емоционално и финансово изоблилие?

Когато говорите за духовно изобилие, сигурно искате да кажете: „Как да бъда духовен човек, живеейки в емоционално и финансово изобилие?” Това е възможно, като приемете факта, че имате право на това. Тъй като ние сме БОГ, изразявайки се като човешки същества, ние всички имаме право на пълно щастие във всички области. БОГ, който е чистата любов, иска за всички нас само живот, изпълнен с любов, радост, здраве, изобилие и хармония. Когато преживяваме друго нещо, то е, защото сме забравили БОГА.

Освен истината, че БОГ е любов, съществува и друго причинно-следствен закон, който управлява живота на тази планета и според който ние жънем това, което сме посели. Всъщност като хора всички ние имаме свободна воля, сиреч властта да избираме. Тази власт, която ни е дадена като подарък, за жалост е била лошо използвана от хората. Повечето хора избират да не вярват, че „БОГ е любов” или че заслужават изобилие. Ето защо те жънат нещо различно от това, което желаят. Те жънат в това, което вярват, а не това, което желаят.

Единствено когато дълбоко в себе си сте убедени, че имате право на всички богатства на тази земя, те ще дойдат в живота ви. Използвайки тези богатства, за да се доближите до БОГА ще развиете вашето духовно измерение и в същото време ще сте щастливи финансово.

Какво мислите за помощта за страните от третия свят, както и за различните благотворителни организации, които непрестанно искат помощта ни? Наистина ли им помагаме, като им даваме пари и други помощи?

Вярно е, че никога не е имало такова искане на помощти, както сега. Въпреки цялата помощ, която богатите страни са оказвали в продължение на много години, разликата между богатите и бедните непрестанно се увеличава. Ето защо ни търсят толкова много.

Една гледна точка е, тази ситуация ни учи да даваме без очаквания. Когато правим дарение на тези организации, ние не можем да знаем какво точно те правят с тези пари. И това наистина не е важно. Важното е да помним, че жънем според мотивацията ни. Нещо повече, казват, че дар, направен анонимно, ни се връща стократно. Така че като даваме по този начин, ние помагаме много повече на себе си, отколкото на другите, тогава защо да не даваме? Също така, истинският дар е този, който изисква от нас усилие да бъде направен. Не е просто да дадеш това, което ти е в повече.

Да даваш без очаквания е част от енергията на ерата на Водолея, но това е и един от законите на изобилието: „Дайте и ще получите!”

Защо 50 % от хората, живеещи на Земята, са избрали да живеят в бедност? Дали защото трябва да разберат определено послание съгласно избора, който са направили преди да се родят?

Според статистиката, дори повече от 50% от населението на Земята живее в бедност. Въпреки това тази статистика е направена според нашия западен вариант за богатство и бедност. Това, което се смята за бедно тук, е богатство за хората от Африка или Южна Америка.

Мнозина са избрали план на живот с малко пари или материални блага. Ако те искрено приемат този план на живот в хармония, те могат да бъдат много щастливи; те няма непременно да изпитват нужда да живеят с толкова малко в остатъка от дните си. Щом веднъж усвоят житейският си урок, те могат да преминат към друго. Обаче винаги съществува опасността тези хора да се оставят да им повлияе околния святи да не приемат този начин на живот. Изглежда е по-трудно да бъдеш щастлив в такива условия.

Огромното мнозинство от бедните хора са такива, защото са забравили БОГА, т.е.  себе си. Те не признават голямата си власт да творят живота си. Оставят страховете си да ръководят живота им. Припомнете си: да си беден, означава да вярваш в липсата, а не да притежаваш малко материални блага. Тяхната липса на пари е символ на липсата на съзидание в живота им.

Защо някои хора, израснали в бедност, стават много богати? Защото са преминали към действие и са сътворили нещо с живота си! Възползвайте се от всички моменти не за мързел, а в това да правите нещо. Предимно полезно за околните, за вас и т.н.






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930