За този блог
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 08:33 -
Избиване на жълтъци
Автор: bulgarialove
Категория: Рецепти
Прочетен: 2563 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 03.01.2012 08:34
Прочетен: 2563 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 03.01.2012 08:34
И те се поставят в пластмасова купа с обло дъно. За да се разбият по лесно и да станат по-пухкави, може да се прибява по един белтък. Към тях се поставя захарта (която може да бъде пудра или кристална) и започва избиването, което продължава докато се увеличи обема от 3 до 4 пъти. Готовността на избитите жълтъци се изпробва, като се вдигне разбивачката – падащата смес трябва да се задържа по повърхността за кратко време.
Когато се разбиват и белтъци, разбиват се първо жълтъците, а след това белтъците. Не трябва в никакъв случай да се поставят разбитите белтъци да изчакват разбиването на жълтъците. Разбитите белтъци трябва незабавно да се използват, защото при престояването те спадат и се озърняват вследствие на излитането на въздуха.
Тагове:
Няма коментари