За този блог
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 09:04 -
Прибавяне на олио към пандишпаново тесто
В такъв случай се избиват цели яйца и тънка струя се прибавя олиото, като миксерът работи на средни обороти до момента на поемането му, след което веднага се спира. Ако се забави спирането, яйчната маса спада. Веднага започва прибавянето на брашното чрез сито, като разбъркването става с лъжица.
Когато в рецептата има кисело или прясно мляко, за предпочитане е жълтъците да се разбиват със захар отделно към тях, при непрекъснато биене, да се прибавя олиото. И тук след поемането му веднага да се спира миксерът. Прибавят се две -три лъжици брашно и си включва миксерът, като се прибавя по малко млякото със содите. По този начин сместа става еднородна и не се пресича, а гъстота се доближава до плътността на белтъците, което е важно условие за качеството на десерта.
Когато в рецептата има кисело или прясно мляко, за предпочитане е жълтъците да се разбиват със захар отделно към тях, при непрекъснато биене, да се прибавя олиото. И тук след поемането му веднага да се спира миксерът. Прибавят се две -три лъжици брашно и си включва миксерът, като се прибавя по малко млякото със содите. По този начин сместа става еднородна и не се пресича, а гъстота се доближава до плътността на белтъците, което е важно условие за качеството на десерта.
Тагове:
Няма коментари