Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bulgarialove
Категория: Други
Прочетен: 236687
Постинги: 209
Коментари: 78
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 09:04 - Прибавяне на олио към пандишпаново тесто
Автор: bulgarialove Категория: Рецепти   
Прочетен: 2388 Коментари: 0 Гласове:
0



В такъв случай се избиват цели яйца и тънка струя се прибавя олиото, като миксерът работи на средни обороти до момента на поемането му, след което веднага се спира. Ако се забави спирането, яйчната маса спада. Веднага започва прибавянето на брашното чрез сито, като разбъркването става с лъжица.
Когато в рецептата има кисело или прясно мляко, за предпочитане е жълтъците да се разбиват със захар отделно към тях, при непрекъснато биене, да се прибавя олиото. И тук след поемането му веднага да се спира миксерът.  Прибавят се две -три лъжици брашно и си включва миксерът, като се прибавя по малко млякото със содите. По този начин сместа става еднородна и не се пресича, а гъстота се доближава до плътността на белтъците, което е важно условие за качеството на десерта.image



Гласувай:
0
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31