Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bulgarialove
Категория: Други
Прочетен: 314086
Постинги: 209
Коментари: 78
Гласове: 87
Не подбирам.... поствам всичко, което ми е на душата. Ако трябва ще препиша и "Илиада" буква по буква... стига да поискам.
Автор: bulgarialove Категория: Други
Прочетен: 314086 Постинги: 209 Коментари: 78
Постинги в блога от Февруари, 2010 г.

Изглежда, че твърде много хора се дразним от зле форматирани писма в електронната си поща, със сбъркано кодиране или нарочно написани на някаква странна комбинация от латински букви и арабски цифри (методиевица, мейлица, чатица и т.н.). Затова решихме да започнем инициатива против този кошмар, който единодушно нарекохме шльокавица (Никола Антонов пръв употреби това название в един пощенски списък). Абсурдно е в свят, наблъскан с високи технологии, средностатистически потребители да не могат да изпратят едно обикновено писмо на нормална кирилица. Най-страшно е когато се получават такива писма от държавни институции, ИТ-компании или експерти! Единствените причини, които намираме за основателни, са незнание или мързел, защото технически или технологични пречки няма, и докато първият проблем се решава със заплащане на компетентен специалист, то за втория няма никакво оправдание.

Как мога да се присъединя?

Пишете писма на кирилица. Протестирайте срещу неграмотната поща, която получавате. Популяризирайте писането на кирилица. Добавете хипервръзка в сигнатурата на писмата си, с която подписвате пощата си:

Ако не отговарям на писмата Ви: http://6lyokavitza.org/mail Какво следва оттук нататък?

Протестът по пощата не е достатъчен. Искаме инициативата да може да бъде подкрепяна и от web-страниците на нашите поддръжници. Очакват се предложения за web-плакати. Ако смятате, че можете да помогнете, пишете до Калоян Доганов на адрес kaloian@doganov.org.

Участниците в инициатива „Шльокавица“ смятат да организират списък от най-често задаваните въпроси и техните отговори, свързани с настройването на различен софтуер за работа с кирилица. 

Източник: http://6lyokavitza.org/



Категория: Други
Прочетен: 1422 Коментари: 2 Гласове: 1
Нека поне веднъж бъдем реалисти. Нима целия ни свят е изграден около вечните въпроси за любовта и живота? Къде по дяволите слагате България? Пука ли ви за собствената ви страна? Не правите нищо освен да се оплаквате, а едно елементарно усилие не правите "да използвате собствените си мозъци". Българската национална телевизия излъчва новини на турски, останалите две жалки подобия на телевизии БТВ и Нова по цял ден пускат турските помии. Прави ли ви впечатление? Да, защото ги гледате. Толкова ме е срам...... да го призная дори. Хората са казали "Простия народ лесно може да бъде заблуден, но на умния човек не може да се примири с помиите, простотията на народа." Вие за мен сте по-долни от простаците. Да на мойте обиди ще скочите, като опарени. А на факта, че в собствената ви страна ви дискриминира, защото сте българи. На този факт, ще подвиете опашка и ще измислите жалко извинение за вашето нехайство. Защото е по-лесно да кажете, че един човек не може да направи нищо пред мнозинството. По-лесно е да седите с кръстени ръце, отколкото да мислите. Можете да дадете луди пари за да си тровите здравето с цигари и алкохол, и с китайски ментета.... а един флаг на България да нямате в къщи. Да почитате повече Св. Валентин отколкото Бъдни вечер. Като най-лесно от всичко е да избягате от собствения си дом.
Вие сте срам за България. Ако Ботев и Левски знаеха за какви червеи умряха, биха се обърнали в гроба. image image image
Но вие сте тъй жалки, търпите всичко и обидите ми към вас, ги приемата като похвала. Духовно и морално сте деградирали безгръбначни копелета.

image
Категория: Политика
Прочетен: 13644 Коментари: 35 Гласове: 4
Последна промяна: 23.02.2010 20:22
Търсене

Архив
Календар
«  Февруари, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728