Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: bulgarialove
Категория: Други
Прочетен: 313877
Постинги: 209
Коментари: 78
Гласове: 87
Постинг
03.01.2012 08:33 - Избиване на жълтъци
Автор: bulgarialove Категория: Рецепти   
Прочетен: 2558 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2012 08:34


И те се поставят в пластмасова купа с обло дъно. За да се разбият по лесно и да станат по-пухкави, може да се прибява по един белтък. Към тях се поставя захарта (която може да бъде пудра или кристална) и започва избиването, което продължава докато се увеличи обема от 3 до 4 пъти. Готовността на избитите жълтъци се изпробва, като се вдигне разбивачката – падащата смес трябва да се задържа по повърхността за кратко време.

Когато се разбиват и белтъци, разбиват се първо жълтъците, а след това белтъците. Не трябва в никакъв случай да се поставят разбитите белтъци да изчакват разбиването на жълтъците. Разбитите белтъци трябва незабавно да се използват, защото при престояването те спадат и се озърняват вследствие на излитането на въздуха.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930